Cum decurge un antrenament cu un antrenor personal

Ne-am ales antrenorul si suntem pusi pe treaba acum! Antrenorul personal va stabili o intalnire sa te cunoasca mai bine, sa afle mai multe detalii despre tine. In general, acesta va lucra la o fisa personala in care trece informatii precum: varsta, greutate, inaltime, obiective, specificitati (probleme medicale, disponibilitate, sensibilitati etc.). Tot in aceasta fisa va urmari si evolutia ta.

In ceea ce priveste sesiunile de antrenament efectiv, in functie de preferintele si obiectivele tale, dar si de stilul antrenorului personal, exista mai multe abordari:

Varianta tipica este cea in care mergeti la o sala de fitness pentru antrenamente – varianta aceasta este cea optima mai ales pentru incepatori.

Antrenorul personal te insoteste de fiecare data la sala, iti comunica la inceputul orei ceea ce urmeaza sa lucrezi si te asista pe toata durata antrenamentului, asigurandu-se ca vei executa miscarile corect. De asemenea, te motiveaza pe tot parcursul orei si are grija sa te simti bine.

Varianta antrenamentului online– o recomand persoanelor care au macar cateva sedinte experienta astfel incat sa se asigure ca au deprins miscarile si pot sa le execute corect, fara a fi supravegheate.

In acest caz, antrenorul trimite saptamanal planul de antrenament pe email, iar tu executi exercitiile. In functie de tipul de antrenament pentru care optezi, poti executa acasa, la sala, sau in aer liber.

Varianta antrenamentelor in aer liber, acestea sunt tot mai populare si in Romania. Exista atat antrenamente individuale, cat si antrenamente de grup care pot fi executate in aer liber.

Stiu ca unele persoane asociaza programele de slabire cu ore in sir petrecute in sala de forta sau la alergare. Totusi, studiile au demonstrat ca si alte tipuri de exercitii sunt cel putin la fel de eficiente, si ce e cel mai bine de stiut este ca sunt destul de variate si se gasesc solutii pentru orice stil de viata si oricare ar fi preferintele celui care vrea sa se apuce de sport.

Un antrenor personal poate lucra si cu o persoana, un cuplu sau grup de cateva persoane (cateva prietene) – asta in cazul in care iti doresti acest lucru.

Sunt si unii antrenori care incep sa experimenteze antrenamente in aer liber de tipul parinte + copil. Eu cred foarte mult in beneficiile unui astfel de antrenament si chiar il incurajez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *